Συνταγές

Τα καλύτερα καλοκαιρινά cocktails

Ώρα να ετοιμάσεις μόνος σου τα πιο απολαυστικά cocktails!

Κανένας δεν ξέρει πότε και πώς σερβιρίστηκε το πρώτο cocktail, παρόλο που υπάρχουν πάρα πολλές παραδόσεις και θρύλοι. Τα cocktails διαχωρίζονται σε short και long drinks.

Τα short drinks είναι μικρής ποσότητας ποτό (120 ml) που σερβίρεται σε χαμηλό ποτήρι και συνήθως έχει υψηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ. Τα long drinks σερβίρονται σε ψηλό ποτήρι και διαθέτουν μικρό βαθμό αλκοόλ.

Margarita

Κλασική Μαργαρίτα ή frozen είναι το απόλυτο καλοκαιρινό cocktail! Υπάρχουν πολλές γεύσεις που μπορείς να ετοιμάσεις πέρα από τις κλασικές λεμόνι και φράουλα. Απλά αντικατάστησε το χυμό με αυτό που σου αρέσει: καρπούζι, πεπόνι, μάγκο, πορτοκάλι.

Η κλασική συνταγή:

45 ml τεκίλα

15 ml Cointreau

30 ml χυμός lime

125 ml θρυμματισμένος πάγος

αλάτι

Βυθίζεις το χείλος ενός ποτηριού στο χυμό και μετά στο αλάτι. Χτυπάς στο μπλέντερ την τεκίλα το Cointreau, το χυμό και τον πάγο. Σερβίρεις και απολαμβάνεις!

Στις γλυκές εκδοχές αντικατέστησε το αλάτι με τη ζάχαρη.

Mojito

Προέρχεται από την Αβάνα της Κούβας και έχει γίνει πολύ δημοφιλές καλοκαιρινό ποτό τα τελευταία χρόνια.

Η κλασική συνταγή:

50 ml λευκό ρούμι

15 ml χυμός lime

20 ml σιρόπι ζάχαρης ή 20 gr καστανή ζάχαρη

50 ml ανθρακούχο νερό ή σόδα

φύλλα φρέσκου δυόσμου

μισό lime

θρυμματισμένος πάγος

Κόβεις το lime στα δύο και το βάζεις σε ένα ψηλό ποτήρι μαζί με τον δυόσμο και την ζάχαρη. Τα πιέζεις ελαφρά με ένα γουδοχέρι, ρίχνεις όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύεις καλά.

Μπορείς να το δοκιμάσεις και σε άλλες γεύσεις όπως φράουλα, cranberries, ρόδι, ανανά, κ.α.

Αντικατάστησε το χυμό lime με χυμό της επιλογής σου.

Daiquiri

Το αγαπημένο ποτό του Αμερικανού συγγραφέα του 20ού αιώνα, Ernest Hemingway, ο οποίος όντας διαβητικός συνήθιζε να μειώνει την ποσότητα της ζάχαρης και να αυξάνει την ποσότητα του αλκοόλ, αφήνοντας το στην ιστορία ως Hemingway Daiquiri. Η κλασική εκδοχή, βέβαια, είναι με φράουλα και σερβίρεται με τριμμένο πάγο ή frozen.

Η συνταγή:

50 ml μαύρο ή παλαιωμένο ρούμι

20 ml φρέσκος χυμός φράουλας

15 ml σιρόπι ζάχαρης

θρυμματισμένος πάγος

Γεμίζεις ένα σέικερ με όλα τα υλικά, τα ανακατεύεις καλά, σερβίρεις και προσθέτεις πάγο αν χρειάζεται.

Δοκίμασε να αντικαταστήσεις το χυμό της φράουλας με μάγκο, ανανά, πεπόνι ή λεμόνι!

Aperol Spritz

Στις μέρες μας το Aperol Spritz αποτελεί ίσως το δημοφιλέστερο απεριτίφ του πλανήτη. Συνδυάζεται εξαίσια με πίτσα και παρασκευάζεται με το γνωστό σε όλους πικρό Ιταλικό λικέρ Aperol. To Aperol Spritz έγινε διάσημο τη δεκαετία του 1950, όταν όλο και περισσότεροι Ιταλοί γοητεύτηκαν από το συνδυασμό του αφρώδη οίνου με τη σόδα. Είναι ένα απόλυτα δροσιστικό, γευστικό και καλοκαιρινό cocktail.

Η συνταγή:

50 ml Aperol

75 ml Prosecco ή αφρώδες λευκό κρασί 

λίγη σόδα

1 φέτα πορτοκάλι για γαρνίρισμα

πάγος

Βάλε σε ένα ποτήρι όλα τα υλικά, ανακάτεψε καλά και πρόσθεσε τον πάγο.

Αυτό ήταν! Καλή απόλαυση!

Bellini

Διάσημο σε όλο τον κόσμο, αυτό το cocktail για όλες τις περιστάσεις επινοήθηκε από τον Giuseppe Cipriani, ιδιοκτήτη του διάσημου “Harry’s Bar” της Βενετίας.

Το επινόησε για να τιμήσει το ζωγράφο Giovanni Bellini στην έκθεσή του το 1950. Έχει ως βάση το ροδάκινο και τη σαμπάνια και τέλος λίγο φραμπουάζ που του χαρίζει αυτή την ροζ απόχρωση.

Η συνταγή:

1 ώριμο ροδάκινο καθαρισμένο

2 φραμπουάζ

150 ml ξηρή σαμπάνια παγωμένη ή άλλος αφρώδης οίνος

Χτύπα στο μπλέντερ το ροδάκινο και τα φραμπουάζ. Σε ένα ποτήρι σαμπάνιας ρίξε τα φρούτα και την σαμπάνια. Ανακάτεψε και απόλαυσε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *